Sisteme de topire a zăpezii și a gheții

Sisteme de topire a zăpezii și a gheții

Sisteme de topire a zăpezii și a gheții

Sarcina principală a sistemelor anti-îngheț și topirea zăpezii și a gheții este de a asigura siguranța circulației persoanelor și vehiculelor.

Parcare, verandă sau alee fără zăpadă și gheață într-o iarnă înzăpezită - este real!

Uneori, nu este de dorit doar instalarea unui sistem de givraj pe acoperiș, ci și de o importanță vitală, deoarece este conceput pentru a crește nivelul de siguranță al clădirii, precum și mișcarea vehiculelor și a pietonilor. Caramelele grele atârnate de acoperiș este o scenă tipică de iarnă, familiară pentru noi toți.

Dar este suficient să plasați corect un cablu de încălzire în locuri cu o astfel de glazură și veți uita odată pentru totdeauna de țurțurile de pe acoperiș. În plus, gheața, care se acumulează pe acoperiș în cantități mari, determină deformarea și distrugerea treptată a acoperișului. Prin urmare, sistemul anti-gheață va deveni un asistent de încredere în prelungirea duratei de viață a acoperișului dumneavoastră.

De asemenea, astfel de sisteme sunt folosite pentru încălzirea conductelor, deoarece glaciația în timpul iernii nu le afectează nici în cel mai bun mod. Funcționalitatea conductelor subterane este redusă semnificativ de la expunerea la temperaturi scăzute. Congelarea conductei poate duce în cele din urmă la deteriorarea și distrugerea acesteia. Anti-înghețarea acoperișului este, de asemenea, importantă pentru a proteja împotriva acumulării de zăpadă și gheață pe cărările care duc spre cameră, pe treptele către ușă. Zăpada și gheața, care se acumulează, formează o suprafață alunecoasă, care poate deveni foarte incomodă și chiar traumatică în unele cazuri. Dacă vă confruntați cu această problemă, vă recomandăm să vă protejați de eventuale daune, pentru care trebuie să instalați un sistem anti-gheață pe site-ul dvs.

Toate materialele furnizate de Torconst, necesare pentru instalarea unor astfel de sisteme de dezghețare a acoperișului, sunt conforme cu standardele internaționale acceptate, sunt realizate cu înaltă calitate și tehnologie înaltă.

Dezghețarea acoperișului

Sistemele anti-înghețare includ încălzirea acoperișului și a sistemelor de jgheaburi care topesc zăpada și scurge apa topită de pe suprafața acoperișului. Acest lucru asigură protecția într-o anumită perioadă a anului de efectele distructive ale masei de acoperire de zăpadă de pe acoperiș, precum și de gheață și gheață, care pot deteriora fațada casei și pot dăuna locuitorilor. Încălzirea acoperișului este cea care permite o dată pentru totdeauna să scape de degajarea zăpezii și de frământarea ghețurilor, care sunt asociate cu un risc pentru viață în timpul iernii. Pentru amenajarea acoperișurilor de încălzire și a sistemelor de drenaj, se folosesc cabluri de încălzire speciale. Pe piață există astăzi două tipuri de dispozitive de încălzire. Unele dintre ele nu prevăd autoreglare, în timp ce acestea din urmă sunt echipate cu sisteme de autoreglare, iar acestea din urmă fac posibilă reglarea încălzirii acoperișului în funcție de condițiile de temperatură și umiditate. Prezența senzorilor și a structurilor speciale ale cablului în sine permit pornirea și oprirea sistemului fără intervenția umană. Astfel, acoperișul casei va fi încălzit chiar și în absența proprietarilor. În același timp, supraîncălzirea și arderea cablurilor sunt absolut excluse. Prin urmare, încălzirea acoperișului poate fi instalată atât pe o clădire în construcție, planificând instalarea acesteia în stadiul de proiectare, cât și pe o instalație deja în funcțiune, după ce a analizat anterior starea acoperișului.

Compania daneză DEVI produce o gamă largă de încălzitoare prin cablu care pot rezolva aproape orice problemă asociată cu protejarea acoperișurilor de gheață și gheață. Cel mai important, DEVI implementează o abordare integrată pentru rezolvarea acestei probleme. Pe lângă cablurile de încălzire, compania furnizează toate componentele necesare: de la elemente de fixare la sisteme de control complet automate.

Când este instalat pe clădiri mari, puterea totală a instalației este de obicei de câteva zeci de kilowați. Problema economisirii energiei devine deosebit de relevantă aici. Sistemul de control complet automat include o „stație meteo” pentru evaluarea condițiilor de pe acoperiș, o unitate de analiză a informațiilor, un sistem de indicare și monitorizare a stării elementelor. Acest management economisește bani.

Sistem anti-gheață pentru căi și trepte

Sistemele pentru topirea zăpezii și a gheții sunt instalate pe zonele exterioare - trepte, căi, trotuare, căi de acces, zone de descărcare, rampe, rampe, poduri etc. - oriunde este necesar pentru a asigura siguranța deplasării pietonilor și a transportului. Spre deosebire de sistemele tradiționale de curățare a zonelor exterioare de zăpadă și gheață, atunci când este necesar să îndepărtați în mod constant zăpada, să tăiați în mod mecanic gheața pe trepte și cărări sau să le stropiți constant cu sare, sistemele de topire a zăpezii și a gheții sunt invizibile, funcționează complet automat și nu afectează stratul exterior zonele și mediul înconjurător.

Sistem de încălzire pentru conducte 

Funcționarea conductelor așezate deasupra solului sau în sol la adâncimea de îngheț în sezonul rece este asociată cu anumite dificultăți: zona de curgere a conductelor se îngustează, temperatura scade și vâscozitatea lichidelor transportate crește, se formează dopuri, produsul îngheță și conducta se poate prăbuși. Pentru a compensa pierderile de căldură, un cablu de încălzire este instalat pe conductă. Cablul este selectat astfel încât cantitatea de căldură generată de acesta să fie mai mare decât pierderea de căldură a unei conducte izolate la fiecare secțiune a conductei.

Sistemele „topirea zăpezii și anti-înghețarea” DEVI fac o treabă excelentă de a elimina acumularea și acumularea de zăpadă, iar costul achiziționării și instalării sistemului de „topire a zăpezii” se amortizează în 2-3 ani de funcționare.